Când trecem la ”ora de iarnă”
Foto: antena3.ro

Când trecem la ”ora de iarnă”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Chiar dacă au fost numeroase discuții pe această temă, iar Comisia Europeană a ajuns și la o concluzie, ora se schimbă și anul acesta. România va trece la "ora de iarnă", ca în fiecare an, în ultimul weekend din octombrie, adică în noaptea de 27 spre 28 octombrie, când ora 4,00 devine ora 3,00 și putem dormi, astfel, cu o oră în plus.

Fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) va trebui să decidă, până la sfârşitul lui aprilie 2019, dacă preferă să menţină ora de vară sau mai degrabă pe cea de iarnă, în cazul în care proiectul menit să pună capăt anul viitor schimbărilor sezoniere de oră va fi ratificat, a anunțat de curând Comisia Europeană. Dacă acest calendar propus de Bruxelles va fi respectat, schimbarea orei de la 31 martie 2019 va fi ultima trecere obligatorie la ora de vară (când ceasurile vor fi date înainte cu o oră).

În România, o propunere legislativă privind renunţarea la trecerea la ora de vară a fost depusă la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, la începutul lunii martie 2018.

Citit 2243 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2018 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.