Protest faţă de referendum, în Capitală
Foto: digi24.ro

Protest faţă de referendum, în Capitală
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un protest faţă de referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii căsătoriei a fost organizat, duminică, 30 septembrie 2018, în Piaţa Victoriei din Capitală, sub sloganul “Iubirea nu se votează”.

Potrivit News.ro, manifestaţia a fost organizată de Asociaţia MozaiQ, care susţine drepturile persoanelor LGBT. Cei care au ieșit în stradă împotriva referendumului spun că acesta împrăştie ură, divizează oamenii şi restrânge drepturi. Membrii asociaţiei atrag atenţia că drepturile omului nu ar trebui să se supună votului, iar acest referendum scindează societatea românească.

“Ieşim în stradă pentru a spune hotărât #boicotreferendum pentru că drepturile omului nu se votează, pentru că iubirea nu se votează! Ieşim în stradă pentru că refuzăm să legitimăm un referendum care împrăştie ură şi divizează cetăţenii. Ieşim în stradă pentru că nu toate referendumurile sunt democratice şi de multe ori sunt folosite de lideri autoritari pentru a restrânge drepturi cetăţeneşti. Ieşim în stradă pentru că locul nostru este în Europa, un loc al valorilor democratice, ce ţin de respect pentru minorităţi, stat de drept, oportunităţi egale pentru toţi cetăţenii”, au spus organizatorii evenimentului.

Ei mai afirmă că iniţiatorii modificării Constituţiei, Coaliţia pentru Familie, spun minciuni despre comunitatea LGBT, iar agenda lor politică este mai largă decât redefinirea căsătoriei: restricţionarea avortului, limitarea divorţurilor prin consiliere obligatorie şi interzicerea totală a educaţiei sexuale.

Citit 2088 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2018 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.