Iohannis, aplaudat când a vorbit despre autostradă în Moldova

Iohannis, aplaudat când a vorbit despre autostradă în Moldova
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, luni, 1 octombrie 2018, la deschiderea anului universitar la Iaşi, că o autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua paneuropeană de autostrăzi este absolut necesară, el spunând de asemenea că este inadmisibil ca distanţa dintre Bucureşti şi Iaşi să fie străbătută cu trenul în aproximativ şase ore şi jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani, relatează Digi 24.

"Dincolo de educaţie, pentru a-şi valorifica întregul său potenţial, Iaşul are nevoie şi de infrastructură, care să îl transforme într-un important oraş european. O autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua paneuropeană este absolut necesară", a afirmat Iohannis, fiind aplaudat de cei prezenţi.

Preşedintele a subliniat, totodată, că neglijarea infrastructurii deja existente trebuie să înceteze. "Toate aceste elemente - predictibilitate legislativă, viziune coerentă şi de lungă durată în educaţie şi cercetare şi investiţii susţinute pentru acoperirea deficitului de infrastructură - pot contribui decisiv la recâştigarea de către Iaşi a rolului său istoric de capitală regională şi pol european de dezvoltare", a mai afirmat preşedintele.

Citit 759 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2018 17:04

1 comentariu

 • postat de coxar
  Luni, 01 Octombrie 2018 18:17
  92.80.150.***
  a vorbit, ca doar nu l doare gura.Sau il doare ?!
  Si , in premiera, e prima oara cand aud ca sasul e in Moldova. Credeam ca doar penduleaza intre Cotroceni, Sibiu si Germania.
  Si, ultima, dar nu cea mai neimportanta, cu ce ne ajuta pe noi galatenii, o autostrada a Iasiului ?!
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.