Ce le promite Guvernul dascălilor și angajaților din construcții

Ce le promite Guvernul dascălilor și angajaților din construcții
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Angajații din construcții vor avea un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei, a anunțat, ieri, premierul Viorica Dăncilă. Totodată, cadrele didactice vor primi, anual, două salarii brute în plus, relatează Ziare.com, care citează promisiunile Executivului.

La începutul ședinței solemne de Guvern, care a avut loc în Sala Unirii din Cetatea Alba Carolina, Viorica Dăncilă a anunțat aprobarea a două memorandumuri în domenii prioritare pentru România: construcțiile și educația. În ceea ce privește acordul în domeniul construcțiilor, Dăncilă a spus că acesta prevede un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei, eliminarea taxelor pe muncă pentru angajator, iar pentru angajat vor fi stabilile astfel încât salariul minim net lunar să depășească echivalentul în lei a 500 de euro.

"Aprobăm prin memorandumuri două acorduri în domenii prioritare pentru România, construcții și educație, pe care le vom semna cu sindicatele și patronatele imediat după această ședință solemnă. Acordul în domeniul construcțiilor - vom declara acest sector prioritar și de importanță națională pentru economia românească pentru următorii zece ani. Pentru sectorul construcțiilor, vom stabili un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei, vom elimina taxele pe muncă pentru angajator, iar pentru angajat le vom stabili astfel încât salariul minim net lunar să depășească echivalentul în lei a 500 de euro. Vom introduce și alte măsuri suplimentare pentru combaterea muncii la negru în acest sector", a anunțat Dăncilă.

Cadrele didactice vor primi, anual, doua salarii brute in plus

În ceea ce privește domeniul Educației, premierul Dăncilă a anunțat că, anual, cadrele didactice vor primi două salarii brute pentru dezvoltarea personală și materiale didactice. Totodată, cadrele didactice care se titularizează în mediul rural vor beneficia de o primă de instalare în cuantum de trei salarii medii brute pe economie. "Prin acordul între Guvernul României și federațiile sindicale reprezentative din învățământ ne angajăm să luăm măsuri de sprijinire a Educației, în concordanță cu rolul prioritar al acestui domeniu prevăzut în programul de guvernare. Avem în vedere creșterea sumelor destinate finanțării Educației cu cel puţin 15 la sută anual față de bugetul anului precedent. Vor fi acordate două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală și materiale didactice, acordarea unei sume de până la 5.000 de euro pentru achiziția și modernizarea unei locuințe pentru personalul didactic din mediul rural. Va fi acordată o primă de instalare în cuantum de trei salarii medii brute pe economie pentru personalul didactic care se titularizează în mediul rural. Cadrelor didactice cu o vechime de minimum 30 de ani li se acordă la pensionare șase salarii medii brute pe economie", a mai afirmat Dăncilă, citată de Ziare.com.

Citit 2816 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2018 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.