Ninsoarea și vântul puternic au făcut ravagii în țară

Ninsoarea și vântul puternic au făcut ravagii în țară
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vremea rea a creat numeroase probleme în mai multe județe ale țării. Din cauza vântului puternic și a ninsorilor viscolite, sute de localități din vestul țării au rămas fără energie electrică, motiv pentru care compania de distribuție - E-Distribuţie Banat - a declarat stare de criză, relatează Pro TV. Aproape 200 de localităţi nu aveau, ieri, curent electric din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Compania trimisese pe teren 75 de echipe pentru a remedia situația, însă pătrunderea în zonele cu avarii era dificilă din cauza viscolului. Cu probleme în alimentarea cu energie electrică s-au confruntat și mii de familii din Vrancea, Buzău, Maramureș, Bihor, Dolj, Sălaj, dar nu numai.

Accidente rutiere și trenuri blocate

Sute de copaci au fost doborâți de vânt, în weekend-ul trecut, și au blocat traficul rutier și feroviar în mai multe zone ale țării, au anunțat jurnaliștii din presa centrală. Potrivit Pro TV, pompierii militari alături de reprezentanții autorităților locale și utilajele administratorilor de drum au acționat, ieri, pentru deblocarea a peste 40 de autovehicule care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori și 15 stâlpi doborâți din cauza căderilor de zăpadă și vântului puternic.

În județele Hunedoara, Ialomița și Teleorman s-a intervenit cu autofreze la deschiderea drumului pentru ca trei ambulanțe să poată ajunge ajunge la cazurile medicale. În județul Prahova, pe raza localității Slănic, autoritățile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta. Toți pasagerii au fost transportați cu un microbuz la hotel. În județul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea și repunerea pe roți a unui autocar răsturnat între localitățile Salcia și Pleșoiu. Salvatorii au îndepărtat zăpada care bloca accesul către persoanele din interior, au evaluat medical toți ocupanții și au evacuat pasagerii, în condiții de siguranță. Până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la școala din localitatea Slătioara.

Ieri după-amiază, încă se circula cu dificultate în judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi, unde a nins abundent. Din cauza crengilor căzute pe liniile de cale ferată, traficul feroviar din județul Caraș Severin a fost întrerupt temporar. Persoanele aflate în trenurile oprite au fost preluate de autocare și transportate în localitățile de destinație, potrivit Pro TV. Mai multe trenuri care ar fi trebuit să ajungă, ieri, în Gara de Nord aveau întârzieri mari, a anunțat Digi 24. Probleme mari au fost și cu un tren internaţional care venea de la Budapesta. Garnitura avea, ieri, în jurul orei 16,00, întârziere de șase ore, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe calea ferată. Călătorii s-au plâns că au stat în frig pentru că trenul nici măcar nu era încălzit, potrivit Digi 24.

Școlile și grădinițele din Timiș, închise

Astăzi și mâine, în județul Țimiș nu se va învăța, a anunțat Pro TV. ”S-a votat în CJSU suspendarea cursurilor peste tot, luni şi marţi. Colegii directori se vor mobiliza şi vor anunţa copiii şi familiile din care provin”, a declarat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, citată de Agerpres. Potrivit datelor centralizate de conducerea ISJ, aproape 40 de unităţi şcolare din judeţul Timiş aveau, ieri, mari probleme - fără curent electric şi fără căldură. Erau numeroase localităţi izolate sau drumurile deveniseră impracticabile pentru deplasarea elevilor de la domiciliu la şcoli, iar pentru navetişti situaţia era şi mai dificilă. Întreaga ţară a fost, ieri, până la ora 18,00, sub incidenţa unei informări meteorologice de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei.

Citit 1418 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2018 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.