UPDATE | Mihaela Triculescu, NOUL ȘEF al ANAF, decizia a apărut în Monitorul Oficial
Foto: realitatea.net

UPDATE | Mihaela Triculescu, NOUL ȘEF al ANAF, decizia a apărut în Monitorul Oficial
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE | Mihaela Triculescu este noul șef al ANAF, decizia a apărut în Monitorul Oficial, potrivit realitatea.net. Premierul Viorica Dăncilă a semnat, joi, decizia de numire a Mihaelei Triculescu în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

În foto, Mihaela Triculescu

Joi seară, decizia a fost publicată şi în Monitorul Oficial. Triculescu are o experiență de 19 ani în domeniul economic. Mihaela Triculescu a lucrat la Directia Control Activitati cu risc fiscal si interventie rapida a DGAF din cadrul ANAF şi este specialist în insolvenţe (citește mai multe)


Șeful ANAF a fost demis. Ionuț Mișa, șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost demis, joi, 3 ianuarie 2019, la solicitarea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici. Potrivit jurnaliștilor din presa centrală, între cei doi există un conflict mai vechi, ministrul acuzându-l, în repetate rânduri, pe șeful ANAF de incompetenţă.

Pe 28 decembrie 2018, ministrul Finanțelor i-a transmis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la activitatea președintelui ANAF, Ionuț Mișa, şi a cerut schimbarea acestuia din funcție, iar premierul a semnat ieri revocarea, a anunțat Economica.net.

"Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de preşedinte al ANAF a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principală, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul", a declarat Teodorovici, citat de News.ro, care a spus că ANAF trebuie să-şi schimbe în mentalitatea, în primul rând. "Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică", a spus ministrul Finanţelor. "Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mult mai eficient de lucru al ANAF", a spus Teodorovici.

În replică, Ionuț Mișa a declarat că ministrul Finanțelor ar trebui "cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit", potrivit Adevărul.

Conform Economica.net, în luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenţionat pe Mişa că va trebui să respecte ţintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ţinte stabilite chiar de Mişa în 2017, când acesta a îndeplinit funcţia de ministru al Finanţelor. În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul şi a spus că Mişa trebuie să lucreze "foarte, dar foarte mult", pentru a se ridica la nivelul său de exigenţă şi nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mişa în 2017.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 11 luni cu un deficit de 26 miliarde lei (5,58 miliarde euro), 2,7% din Produsul Intern Brut (PIB), de aproape trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate recent pe site-ul Ministerului Finanţelor. În primele 11 luni din 2017, deficitul bugetar a fost de 10,2 miliarde lei, respectiv 1,21% din PIB. În aceeaşi perioadă din 2016, deficitul bugetar a fost de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,73% din PIB.

Surse citate de România TV au anunţat că premierul Dăncilă a numit-o pe Mihaela Triculescu în funcţia de şef al Fiscului. Aceasta a lucrat la Direcția Control Activități cu risc fiscal și intervenție rapidă a DGAF din cadrul ANAF şi este specialist în insolvenţe.

Citit 1239 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2019 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.