Prim-adjunctul Călin Nistor, noul șef al DNA
Foto: captură Digi24

Prim-adjunctul Călin Nistor, noul șef al DNA
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conducerea interimară a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) va fi asigurată de prim procurorul-șef adjunct al DNA, Călin Nistor, în lipsa unei propuneri din partea procurorului general Augustin Lazăr, care s-a întâlnit, marți, 8 ianuarie 2019, cu reprezentanții Direcției, într-o ședință de urgență.

Potrivit Hotnews, la ședința cu șefii DNA, procurorul general Augustin Lazăr nu a făcut nicio propunere pentru preluarea interimatului la cârma instituției. În aceste condiții, începând de miercuri, 9 ianuarie 2019, când expiră mandatul Ancăi Jurma, interimatul DNA va fi asigurat de procurorul șef adjunct al DNA, Călin Nistor. În 2013, presa scria despre Călin Nistor că a anchetat 45 de dosare de corupție în șapte ani, fără nicio achitare. Atunci, Daniel Morar îl nominalizase pentru conducerea DNA.

Reamintim că secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia să dezbată, luni, propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, însă aceasta a anunțat că nu mai dorește încă un mandat interimar la conducerea DNA. Anca Jurma a transmis ulterior, printr-un comunicat de presă, că a încercat să asigure "o perioadă de echilibru și normalitate, folosind metode democratice de conducere". Anca Jurma a explicat, de asemenea, că "folosirea într-un scop injust și denaturarea sensului unei convorbiri private în care căuta soluții, legale și corecte, pentru mai buna desfășurare a activității instituției" au determinat-o să renunțe la șefia interimară a DNA, potrivit Digi 24.

Citit 970 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.