Prim-adjunctul Călin Nistor, noul șef al DNA

Prim-adjunctul Călin Nistor, noul șef al DNA

captură Digi24
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Conducerea interimară a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) va fi asigurată de prim procurorul-șef adjunct al DNA, Călin Nistor, în lipsa unei propuneri din partea procurorului general Augustin Lazăr, care s-a întâlnit, marți, 8 ianuarie 2019, cu reprezentanții Direcției, într-o ședință de urgență.

Potrivit Hotnews, la ședința cu șefii DNA, procurorul general Augustin Lazăr nu a făcut nicio propunere pentru preluarea interimatului la cârma instituției. În aceste condiții, începând de miercuri, 9 ianuarie 2019, când expiră mandatul Ancăi Jurma, interimatul DNA va fi asigurat de procurorul șef adjunct al DNA, Călin Nistor. În 2013, presa scria despre Călin Nistor că a anchetat 45 de dosare de corupție în șapte ani, fără nicio achitare. Atunci, Daniel Morar îl nominalizase pentru conducerea DNA.

Reamintim că secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia să dezbată, luni, propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, însă aceasta a anunțat că nu mai dorește încă un mandat interimar la conducerea DNA. Anca Jurma a transmis ulterior, printr-un comunicat de presă, că a încercat să asigure "o perioadă de echilibru și normalitate, folosind metode democratice de conducere". Anca Jurma a explicat, de asemenea, că "folosirea într-un scop injust și denaturarea sensului unei convorbiri private în care căuta soluții, legale și corecte, pentru mai buna desfășurare a activității instituției" au determinat-o să renunțe la șefia interimară a DNA, potrivit Digi 24.

Citit 323 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 20:25

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro