Protestele magistraților s-au extins în jumătate de țară
Foto: captură video, digi24.ro

Protestele magistraților s-au extins în jumătate de țară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numărul magistraţilor care protestează faţă de Ordonanţa 7 creşte de la o zi la alta. Protestul a început săptămâna trecută și deja s-a extins la instanţe şi parchete din mai bine de jumătate de ţară. Fie că vorbim de procurori sau judecători, toţi spun că ordonanţa de urgenţă ar putea bloca sistemul şi clatină serios independenţa Justiţiei.

Potrivit Digi 24, în urmă cu cinci zile, Parchetul Judecătoriei Constanţa devenea primul care îşi suspenda activitatea. De atunci şi până astăzi, 28 februarie 2019, s-a ajuns la peste 80 de instanţe şi parchete care protestează faţă de Ordonanţa de Urgenţă 7, cea care modifică legile Justiţiei. Joi, 28 februarie 2019, s-au alăturat protestelor şi magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

Digi 24 notează că adunarea generală a fiecărui parchet sau a fiecărei instanţe stabileşte propria metodă de protest. Aşa se face că, în momentul de faţă, există judecători sau procurori care şi-au suspendat activitatea. Un exemplu este cel al procurorilor DIICOT, care până pe 8 martie vor soluţiona doar situaţiile urgente. Alţi magistraţi au decis să-şi suspende doar activitatea cu publicul sau cea judiciară. O altă formă de protest este cea adoptată de procurorii Parchetului General. Magistraţii au anunţat că vor purta pe braţe banderole albe până când problema ordonanţei se va rezolva.

Citit 1168 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2019 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.