Avans al lucrărilor din construcţii

Avans al lucrărilor din construcţii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 12,4 la sută, în luna august 2020 comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, conform Eurostat. În timp ce, în România, lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de două cifre, în zona euro au consemnat în luna august un declin anual de 0,9 la sută, în timp ce în UE au înregistrat o scădere de 1,5 la sută.

Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut în luna august a acestui an, comparativ cu luna august a anului trecut, sunt România (12,4 la sută), Slovacia (4,8 la sută) şi Finlanda (2,2 la sută).

De la o lună la alta, în august 2020, comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcţii au crescut cu 2,6 la sută în zona euro şi cu 2,4 la sută în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România se situează printre ţările unde lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri, de la o lună la alta, cu un avans de 0,9 la sută, alături de Franţa (4,9 la sută), Slovenia (2,4 la sută), Ungaria (1,9 la sută) şi Portugalia (1,8 la sută).

Citit 2229 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2020 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.