Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Poliţiştii Capitalei efectuează cercetări pentru neglijenţă în serviciu la Spitalul Floreasca, după ce corpul unui pacient decedat de COVID-19 nu a putut fi ridicat de către rudele acestuia.

Este vorba despre un pacient care a murit la data de 29 decembrie, iar familia sa susține că unitatea sanitară nu reușește să-i găsească cadavrul.

Potrivit reprezentanților spitalului, există posibilitatea ca trupul respectivului pacient să fi fost ridicat de o altă familie.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a explicat faptul că în acest moment se efectuează cercetări pentru a vedea dacă trupul respectivului pacient nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greşit în momentul în care a predat cadavrul firmei de pompe funebre

"În cauză au fost declanşate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. În contextul activităţilor de cercetare urmează a se stabili situaţia concretă a trupului neînsufleţit", a informat Biroul de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), potrivit Agerpres.

Familia decedatului a sesizat la 112 că a fost anunţată cu privire la decesul unei rude aflate în spital. Dar când membrii familiei au sosit pentru a ridica trupul neînsufleţit, "reprezentanţii spitalului nu l-au putut elibera", precizează DGPMB.

"La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 1, care au intrat în contact cu familia, dar şi cu reprezentanţi ai unităţii sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale", arată sursa citată.

Citit 464 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2021 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.