Creșteri de salarii și pensii în 2021?
Foto: Marian Calestru

Creșteri de salarii și pensii în 2021?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Profesorul Mircea Coşea şi economistul Adrian Câciu au explicat ce se întâmplă în 2021 cu creşterile de pensii şi salarii, după ce Guvernul Cîţu a anunţat că nu sunt bani. 

Mircea Coşea dă dreptate Executivului şi spune că românii ar trebui să îşi ia gândul de la orice fel de creştere în acest an. Ba mai mult, acesta speră ca Guvernul să nu fie nevoit să taie din venituri. La polul opus se află Adrian Câciu, care consideră că economia poate beneficia de pe urma unor creşteri de salarii şi pensii, dar şi că deficitul bugetar rezultat de pe urma creşterilor nu ar fi departe de cifra înaintată de Florin Cîţu ca ţintă pentru 2021.

„Se pot regla anumite situaţii foarte sensibile, cum ar fi nivelul foarte scăzut al unor pensii. Dacă se măresc pensiile, ar trebui doar la categoriile foarte joase. Statul ar trebui să contribuie cumva la bunăstarea pensionarilor cu pensii foarte mici şi altfel decât prin umblarea la bugetul de pensii. Vorbesc aici de anumite gratuităţi, de la sănătate la gratuităţi alimentare. Sunt lucruri care nu afectează bugetul pensiilor, dar de care ar putea beneficia pensionarii cu pensii mici, pentru că această categorie este în pericol să intre într-o pauperizare imediată”, a spus Mircea Coşea

Mai multe detalii, pe dcnews.ro

Citit 1288 ori Ultima modificare Marți, 16 Martie 2021 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.