Avioanele, cu 89% mai puțini pasageri în februarie. Pilotul Osiceanu: „S-au păcălit, pierderi grele de tot”. DATA revenirii la normal
Foto: Pexels

Avioanele, cu 89% mai puțini pasageri în februarie. Pilotul Osiceanu: „S-au păcălit, pierderi grele de tot”. DATA revenirii la normal
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat că volumul de pasageri din avioane a scăzut cu 89 la sută în februarie 2021 faţă de perioada similară a anului 2020. Pilotul Cezar Osiceanu a vorbit pentru DCNews despre această situație critică.

"Transportul aerian de pasageri pe plan global a înregistrat în februarie un declin de aproape 89% şi nu vedem semne de redresare în actualul mediu", a afirmat Willie Walsh, noul directorul general al IATA, citat de Agerpres.

"Există următoarea problemă. În principiu, în 2020, faţă de 2019, 90 la sută din numărul zborurilor zilnice la nivel global au căzut. Din 100.000 de zboruri zilnice, mai erau doar 10.000. În aviaţie, luna februarie este cea mai proastă, pentru că se circulă cel mai puţin. În luna februarie, într-adevăr, din cauza restricţiilor de peste tot, s-a înregistrat această scădere. Dar de multe ori se face confuzie între numărul de avioane care au zburat şi numărul de pasageri înregistraţi", a declarat Cezar Osiceanu pentru DC NEWS.

Când îşi revin zborurile la nivelul de dinaintea pandemiei, detalii pe DCNews

Citit 1085 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.