România trece la ora de vară

România trece la ora de vară
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Veste bună pentru cei care îşi savurează cafeaua în zori de zi. Începând din acest weekend, o pot face cu o oră mai devreme, pentru că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, România trece la ora de vară, astfel că ora 3,00 devine ora 4,00.

România face parte dintre ţările în care a fost introdusă ora de vară. Prin această trecere, orarul de vară din România este corelat cu cel din ţările Uniunii Europene și se aplică pentru perioada cuprinsă între ultima duminică a lunii martie şi ultima duminică a lunii octombrie. În România, ora de vară a fost instituită permanent începând cu anul 1979. Începând cu anul 1998, trecerea la ora de vară se face în ultima duminică a lunii martie, iar la ora de iarnă, în ultima duminică a lunii octombrie. În prezent, toate statele europene îşi schimbă ora în ultimul weekend din martie şi ultimul weekend din octombrie.

”Ora Pământului”, în același weekend

În 2023, ”Ora Pământului” are loc tot pe 25 martie, adică în același weekend în care are loc și schimbarea orei. Milioane de case, birouri și clădiri istorice își sting luminile, celebrând ”Ora Pământului”, în fiecare an. Printre monumentele emblematice care și-au întrerupt electricitatea timp de o oră, în anii anteriori, se numără Opera din Sydney, Colosseum-ul şi Turnul Eiffel.

Citit 1345 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.