Acord în coaliție pentru reducerea cheltuielilor statului

Acord în coaliție pentru reducerea cheltuielilor statului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Marcel Ciolacu susține că a găsit aproape şase miliarde de lei pentru buget, identificând „zeci de măsuri” prin care să reducă la maximum cheltuielile statului, dar și prin actualizarea redevențelor cu rata inflației. În plus, 6 miliarde ar urma să vină după eliminarea unor excepții fiscale, însă nu precizează exact care.

Ciolacu nu precizează punct cu punct care sunt „zecile de măsuri”, menționând, dincolo de eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate, tăierea unor sporuri nejustificate, comasări și desființări de instituții, reducerea numărului de funcții de conducere în sistemul public și plafonarea indemnizațiilor de conducere la societățile de stat.

„În plus, introducem un sistem mai clar de monitorizare a indicatorilor de performanță pentru autoritățile de stat în scopul favorizării proiectelor și investițiilor care chiar fac diferența. Vom forța procesul de descentralizare a unor decizii, mai ales pentru a construi un cadru legal pentru consorții sau parteneriate de achiziții centralizate. Doar așa vor exista economii importante și constante, pe termen lung, la bugetul de stat. În același timp, resursele naturale, aflate în proprietatea statului, nu vor mai fi concesionate la prețuri ridicole: de aceea, primul pas este actualizarea tuturor redevențelor cu rata inflației!”, a mai arătat Ciolacu.

Înțelegerea din Coaliție a fost confirmată, tot pe Facebook, și de președintele PNL, Nicolae Ciucă. Însă nici acesta nu precizează în ce constă eliminarea unor excepții fiscale. De facilități fiscale beneficiază în prezent cei care lucrează în industria IT, agricultură și construcții.

Citit 563 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2023 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.