Complexul Energetic Valea Jiului va fi funcțional din septembrie

Complexul Energetic Valea Jiului va fi funcțional din septembrie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat duminică, la Petroşani, că noul Complex Energetic Valea Jiului ar putea deveni funcţional în cursul lunii septembrie, precizând că pentru acest lucru mai trebuie parcurşi o serie de paşi, între care şi acordarea unui ajutor de stat ce va trebui aprobat de Comisia Europeană.

"Noi ne străduim ca în toamna aceasta, cât de curând, să avem o nouă soluţie prin noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului. Acolo, cei care lucrează actualmente în Complexul Energetic Hunedoara vor avea un loc de muncă şi vor putea să-şi desfăşoare, în continuare, activitatea. (...) Noi ne străduim să accelerăm o serie de paşi, unde am constatat întârzieri. Asta necesită, pe de o parte, o procedură de dare în plată de la Complexul Energetic Hunedoara către Complexul Energetic Valea Jiului, şi pe de altă parte, acordarea unei sume de bani de la bugetul de stat către noua companie, ceea ce înseamnă o procedură de ajutor de stat. Asta implică un dialog cu Comisia Europeană, o negociere, dar noi ne vom strădui ca în termenul cel mai scurt, deci la nivelul lunii septembrie sau până la 1 octombrie, această problemă să fie rezolvată", a spus ministrul Energiei.

În ceea ce priveşte ritmul lucrărilor de la Termocentrala Mintia, cumpărată anul trecut de un investitor privat care a început o procedură de modernizare a instalaţiilor, ministrul a apreciat că aceasta ar putea să funcţioneze, din nou, peste aproximativ doi ani de zile. "Acolo va fi o capacitate impresionantă de 1.700 de MW, putere instalată, şi cred că într-un an şi jumătate, doi ani de zile, vom putea să vedem producţie de energie electrică la Mintia, din nou", a spus Sebastian Burduja.

Citit 456 ori Ultima modificare Duminică, 06 August 2023 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.