Problemă de geometrie pe noua monedă de 10 lei

Problemă de geometrie pe noua monedă de 10 lei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 7 august 2023, o monedă din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica.

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, aversul monedei redă reprezentarea grafică a unei probleme de geometrie pe o foaie de matematică, inscripţia "România" în arc de cerc, stema României, valoarea nominală "10 LEI" şi anul de emisiune "2023". Reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Gheorghe Ţiţeica.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale BNR.

Citit 1598 ori Ultima modificare Luni, 07 August 2023 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.