Lideri liberali, nervoși că nu știau de asumarea răspunderii

Lideri liberali, nervoși că nu știau de asumarea răspunderii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După decizia din Coaliție privind asumarea răspunderii în fața Parlamentului pe măsurile fiscale, o parte dintre vicepreședinții PNL recunosc că nu au fost informați de conducerea partidului. Ministru al Justiţiei și vicepreședinte PNL, Alina Gorghiu a recunoscut public că nu a fost informată, relatează Hotnews.

"Pot să vă răspund în nume personal, că noi nu am avut şedinţa de Birou Politic Naţional: eu nu am ştiut de ideea de angajare a răspunderii. Dar cred că e mai puţin important că am ştiut sau nu", a declarat Alina Gorghiu, joi seară, la TVR Info.

Vicepreședinte PNL Robert Sighiartău și-a arătat nemulțumirea pe grupul intern al Partidului Național Liberal. "Ce s-a întâmplat cu privire la comunicarea partidului și poziția colegilor vicepreședinți frizează absurdul. A ieșit Ionuț Stroe în numele partidului și a anunțat că, în Coaliție, PNL a fost de acord cu propunerea domnului Ciolacu de asumare în Parlament a măsurilor fiscale. Eu personal vă confirm că nu am știut de această asumare. De aceea înclin să cred că decizia privind asumarea a fost luată de președintele partidului, Nicolae Ciucă, secretarul general, Lucian Bode, împreună cu prim-vicepreședinții Iulian, Dan, Rareș și Flutur (grupul restrâns)", a scris Sighiartău.

Acesta susține că este o încălcare a statutului, pentru că decizia de asumare a răspunderii "ar fi avut nevoie întâi de aprobarea BPN și poate chiar de o decizie a CN, având în vedere o posibilă ieșire de la guvernare".

"Am două întrebări pe care vreau să le adresez: de ce deciziile luate în Coaliție, cele care sunt luate în numele PNL, nu sunt supuse votului BPN? Asumarea, în primul rând, pare că e o formă de șantaj la adresa PNL. Dacă în pachetul cu care Ciolacu vine în fața Parlamentului apar măsuri socialiste care atacă proprietatea sau principiile liberale, noi ce facem?", întreabă vicepreședintele PNL.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că măsurile fiscale sunt mărul discordiei în Coaliția PSD-PNL. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a evitat să ajungă în fața PNL cu propunerile fiscale cu care va merge la Bruxelles, Nicolae Ciucă fiind principalul comunicator între guvern și partid.

Cu toate acestea, după anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a ieșit cu o declarație publică prin care preciza că PNL ştia de asumarea răspunderii Guvernului și că decizia a fost discutată, agreată şi stabilită în coaliţie.

Citit 521 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2023 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.