Risc de dezastru la Termocentrala Mintia

Risc de dezastru la Termocentrala Mintia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Blocul Național Sindical și Federația Energetica informează că, din 26 septembrie, Termocentrala Mintia a rămas fără personal pentru mentenanță și menținerea în siguranță a instalațiilor, după ce proprietarul a denunțat unilateral contractul cu firma de mentenanță. "La acest moment, barajul de pe râul Mureș, din Mintia Sat, reprezintă un pericol iminent, iar neexploatarea în condiții de siguranță poate duce la un dezastru pentru satele aflate în aval, precum și la un dezastru ecologic - în condițiile în care termocentrala nu are autorizație de funcționare. Au fost transmise măsuri clare de către autorități, dar ignorate complet de către proprietar", potrivit sindicaliștilor.

Autoritățile A.N. Apele Române Hunedoara, cât și cele din județul Mureș au dat dispoziții clare ca barajul să fie supravegheat și exploatat în permanență, 24 din 24 de ore, de către personal autorizat, dar "proprietarul termocentralei, Mass Global Energy, ignoră total legislația română, cât și cea europeană, făcând o confuzie totală între România și Irak".

De asemenea, depozitul de zgură și cenușă Mal Drept Mureș și depozitul de zgură și cenușă Bejan au rămas fără supraveghere, deși aceste obiective trebuie supravegheate în permanență. Instalațiile electrice de la Termocentrala Mintia de 6 KV (6000 KW) au rămas fără personal autorizat de întreținere și supraveghere - condiție obligatorie pentru Sistemul Energetic Național, mai afirmă sindicaliștii.

Citit 887 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2023 16:43

1 comentariu

  • postat de macarie banu
    Marți, 26 Septembrie 2023 17:18
    89.137.225.***
    aiurea!....sunt jocuri mari la mijloc....din pacate Romanica o va lua iarasi peste ochi!
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.