Ședință CSAT, la Cotroceni, pe tema consumului de droguri

Ședință CSAT, la Cotroceni, pe tema consumului de droguri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care va avea pe ordinea de zi și tema consumul de droguri de către tineri, ca risc major la adresa siguranței individuale și naționale, relatează Hotnews.

Ședința CSAT va avea loc joi, 12 octombrie, începând cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la: consumul de droguri/ alte substanțe stupefiante de către tineri/ elevi - risc major la adresa siguranței individuale și naționale; evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România; planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033.

Intenția privind convocarea unei astfel de ședințe fusese anunțată de Klaus Iohannis în urmă cu peste trei săptămâni, în prima zi a noului an școlar, când a mers, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, la o școală din sectorul 1 al Capitalei. Iohannis a spus atunci că consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, astfel că pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării va fi inclus acest subiect. Declarațiile lui Iohannis în privința consumului de droguri au fost făcute și în contextul în care atunci s-a vehiculat inclusiv varianta testării elevilor în școli pentru consumul de droguri, menționează Hotnews.

Citit 559 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2023 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.