Ordonanță pentru industria jocurilor de noroc

Ordonanță pentru industria jocurilor de noroc
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul aprobă ordonanţa de urgenţă care reglementează industria pariurilor şi "păcănelelor" în interesul cetăţenilor români, menţionând că "s-a depăşit orice limită" şi nu este normal ca "industria pariurilor să aibă atâta putere", informează Agerpres.

"Votăm azi şi ordonanţa de urgenţă care reglementează industria pariurilor şi păcănelelor în interesul cetăţenilor români. În primul rând, jocurile de noroc nu vor mai putea funcţiona dacă firma nu este înregistrată în România. Vreau să terminăm odată cu situaţia în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara ţării şi chiar în afara Uniunii Europene", a afirmat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

El a precizat că vor fi crescute "semnificativ" taxele pentru toate licenţele de jocuri de noroc şi va fi limitat "drastic" spaţiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie. "Realitatea ne arată că s-a depăşit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie au stat la masa Guvernului, acum ameninţă politicieni şi concediază jurnalişti. Cred că este suficient, s-a ajuns mult prea departe", a mai spus premierul.

HotNews scrie că precizările premierului vin în contextul în care redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin, a fost îndepărtat de patronatul elvețian, iar redacțiile GSP și Libertatea au acuzat presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc. Peste 90 de jurnaliști de la cele două publicații patronate de trustul elvețian Ringier au semnat o scrisoare-protest față de decizia patronatului de a-l da afară pe redactorul-șef al GSP, Cătălin Țepelin.

Superbet, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața pariurilor din România, a reacționat, susținând că orice ingerință în conținutul editorial sau presiuni la nivel de management sunt incompatibile cu valorile companiei și că va lua măsuri drastice împotriva oricărui angajat care ar acționa neprincipial.

Citit 549 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2023 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.