Începe rejudecarea de la zero a dosarului lui Mitică Dragomir

Începe rejudecarea de la zero a dosarului lui Mitică Dragomir
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, marţi, începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la fostul administrator al RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, anunță Agerpres. Acest dosar înregistrează deja o întârziere de şase ani, fiind plimbat la trei instanţe.

Trimis în judecată în 2017, Dumitru Dragomir a fost condamnat în ianuarie 2019 de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, însă Curtea de Apel Bucureşti a anulat sentinţa în noiembrie 2021 şi a dispus rejudecarea dosarului de la zero, începând cu procedura camerei preliminare.

Prin rejudecarea dosarului au fost anulate pedepsele aplicate de tribunal în acest dosar - Dumitru Dragomir, Ioan Bendei şi Florin Bogdan Bădiţă (administratorul SC Bodu SRL) - câte 4 ani închisoare cu executare. De asemenea, SC RCS&RDS şi SC Bodu SRL aveau de plătit fiecare peste 3 milioane euro.

Pe de altă parte, fiul lui Bogdan Dragomir, Alexandru Oprea (directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS) şi Mihai Dinei (coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS) primiseră decizii de achitare.

Procurorii DNA susţin că, în perioada aprilie 2009 - mai 2011, în calitate de preşedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Bădiţă, Bogdan Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS&RDS SA.

Banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms.

Citit 2685 ori Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2023 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.