Noua formă a legii pensiilor speciale, adoptată de Senat

Noua formă a legii pensiilor speciale, adoptată de Senat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noua formă a legii pensiilor speciale a fost adoptată de Senat, din forma inițială eliminându-se prevederea privind recalcularea pensiilor, ca urmare a deciziei Curții Constituționale. După votul din Senat, legea merge la Camera Deputaților, care este for decizional, relatează Hotnews.

Potrivit Agerpres, senatorul USR Ştefan Pălărie a declarat în dezbaterea din plen că "discutăm despre o lege extrem de importantă, care nu doar că este trecută în lista reformelor din PNRR, dar şi despre o uriaşă inechitate socială, care astăzi împarte România între iobagii care muncesc legat de glie, zilnic, până la 65 de ani, şi privilegiaţii, excepţionalii, superbii, specialii, care pot să iasă la pensie la 45 de ani şi care astăzi câştigă cele mai mari zece pensii din România, peste 45.000 de lei până la 70.000 de lei".

"Aveam ocazia, inclusiv prin modul în care croim şi decidem această lege, să eliminăm definitiv această inechitate socială, această nedreptate şi să arătăm că România este o ţară pentru toţi la fel. În discuţiile din comisie am întrebat şi revenim cu aceste întrebări pentru Guvern. Întrebarea numărul unu: care este impactul bugetar al pachetului de amendamente pe care puterea PNL-PSD le-a asumat şi votat la această iniţiativă legislativă întoarsă ca urmare a CCR", a spus Pălărie. Senatorul USR a precizat că au văzut o formă a legii, prin amendamente, "mai îngăduitoare, mai flexibilă, mai ocrotitoare pentru magistraţi decât ce a cerut CCR".

USR a protestat în plenul Senatului, afişând mesajul "Tăiaţi pensiile speciale". După vot, senatorul Pălărie a anunţat că a fost votată  "o uriaşă nedreptate, o ţară împărţită în două, între cei proşti care muncesc ca să plătească pentru o castă, categoria privilegiaţilor".

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat în plen că a văzut pe lista de vot "17 voturi, care înseamnă o demagogie imensă şi care vor să prostească românii într-o manieră incalificabilă". "Ar trebui să le explicaţi românilor că există decizii ale CCR care nu permit terminarea pensiilor aşa cum vreţi voi. Ar trebui să le explicaţi românilor că în stadiul ăsta, noi eram limitaţi strict la decizia CCR, nu să veniţi să spuneţi aici tot soiul de tâmpenii cu care să încercaţi să prostiţi românii", a replicat Fenechiu, la acuzaţiile aduse de USR.

Citit 661 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2023 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.