Tichete educaționale în valoare de 500 de lei

Tichete educaționale în valoare de 500 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a aprobat un program pentru următorii patru ani prin care 410.000 de copii, şcolari şi preşcolari vor primi anual un tichet educaţional în valoare de 500 de lei, pentru achiziţia de materiale şcolare, fondurile fiind asigurate de la nivel european, a informat, joi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Ministrul a precizat că tichetele educaţionale sunt destinate procurării de materiale şcolare şi îmbrăcăminte. "Este un program care vizează circa 410.000 de copii, anual, care provin din familii cu venituri reduse. Pentru preşcolari, condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial, 50% din salariul minim brut", a explicat Adrian Câciu.

El a arătat că programul aprobat de Guvern aduce o serie de noutăţi faţă de alte proiecte similare. "Ca element de noutate - totul va fi digitalizat, astfel încât părinţii să nu facă decât un singur efort. Vor depune o cerere la şcoală, iar tot procesul de analiză, de verificare a veniturilor, de transmitere a cardurilor către părinţi se va face prin intermediul instituţiilor care se ocupă, respectiv Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, iar banii vor fi încărcaţi pe card. Ca şi termen, sperăm ca la jumătatea lunii noiembrie toate aceste carduri să fie încărcate. Actul normativ prevede ca termen pentru depunerea cererii 45 de zile de la începerea cursurilor. Deci undeva la finalul lunii octombrie să fie depuse aceste cereri", a menţionat ministrul.

Citit 1133 ori Ultima modificare Vineri, 13 Octombrie 2023 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.