Peste 100 de evenimente sesizate în școli sau în apropierea lor

Peste 100 de evenimente sesizate în școli sau în apropierea lor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 100 de evenimente au fost sesizate în incinta sau în apropierea școlilor, în ultima săptămână, iar 52 dintre acestea au fost anunțate de cetăţeni la 112. Peste 9.300 de poliţişti au acţionat şi în zona unităţilor de învăţământ, în special pe timpul venirii şi plecării elevilor, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Reprezentanţii IGPR au transmis duminică faptul că, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice, în perioada 13 – 20 octombrie 2023, la nivelul structurilor Poliţiei Române, 9.320 de poliţişti au acţionat în dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prin includerea unităţilor de învăţământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, în special pe timpul venirii şi plecării, la şi de la cursuri, a elevilor.

În perioada de referinţă, au fost angrenaţi 7.325 de poliţişti în activităţi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, au acţionat 1.344 de poliţişti.

“În această perioadă, s-a asigurat intervenţia la 105 evenimente sesizate în incinta sau zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, dintre care 52 au fost sesizate de cetăţeni prin SNUAU – 112. De asemenea, au fost organizate 168 de acţiuni pe linia siguranţei în şcoli, fiind derulate  2.869 de activităţi de prevenire şi de informare, în cadrul a 1.445 de unităţi de învăţământ preuniversitar, la care au participat 68.885 beneficiari. Dintre acestea, având ca scop creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying şi a celui de violenţă şcolară, putem evidenţia 971 de ore de curs la care au fost abordate tematici pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”, au transmis reprezentanţii IGPR.

Sursa citată a menţionat că pentru conştientizarea riscurilor, vulnerabilităţilor şi consecinţelor în ceea ce priveşte consumul şi traficul ilicit de droguri/substanţe interzise, au fost derulate 654 de activităţi, precum şi 710 activităţi pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenţie în diferite situaţii.

De asemenea, au fost controlate 1.480 de unităţi de învăţământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază. Au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale şi constatate 4 infracţiuni, fiind adresate 33 de informări şi solicitări autorităţilor şi instituţiilor publice cu atribuţii specifice privind siguranţa în unităţile de învăţământ.

Totodată, au fost efectuate verificări ale unităţilor de alimentaţie publică situate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, în urma cărora au fost adresate 82 de informări către instituţiile cu atribuţii specifice pentru remedierea neregulilor constatate.

Poliţiştii au organizat şi desfăşurat 541 de activităţi pentru verificarea respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către pietoni şi conducătorii autovehiculelor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi pentru verificarea conducătorilor auto care asigură transportul şcolar. În cadrul activităţilor derulate, au fost verificaţi 2.457 de conducători auto, dintre care 500 care asigură transportul şcolar.

Citit 622 ori Ultima modificare Duminică, 22 Octombrie 2023 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.