Om de afaceri, arestat pentru înșelăciune cu un... Ferrari

Om de afaceri, arestat pentru înșelăciune cu un... Ferrari
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Omul de afaceri sucevean Bogdan Vasile Pascari, care activează în domeniul imobiliar, a fost arestat preventiv de Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce a vândut fictiv unei persoane un Ferrari pentru suma de 85.000 de euro, în condiţiile în care nu mai era proprietarul automobilului.

"S-a reţinut că, în perioada 23 aprilie - 18 iulie 2023, inculpatul a indus în eroare persoana vătămată prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că îi va vinde un autoturism marca Ferrari California, deşi inculpatul vânduse autoturismul unui terţ de bună-credinţă. Pentru a realiza inducerea în eroare a persoanei vătămate, inculpatul a folosit o factură fiscală, în cuprinsul căreia se atesta în mod nereal că emitentul, persoană juridică, are calitatea de proprietar al autoturismului şi transferă dreptul de proprietate către persoana vătămată. Ca urmare a manoperelor dolosive utilizate de inculpat, persoana vătămată a remis inculpatului suma de 85.000 euro", susţine Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un comunicat de presă.

Presa locală relatează că, în luna august, Bogdan Pascari a fost pus sub acuzare într-un alt dosar vizând înşelăciuni imobiliare. Astfel, el ar fi indus şi menţinut în eroare opt persoane, cărora le-a promis că le va vinde apartamente într-un bloc construit de firma lui, în schimbul achitării unui avans. Procurorii susţin că Bogdan Pascari nu şi-a respectat promisiunea şi a fost reclamat de persoanele înşelate.

Citit 1038 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2023 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.