PNL a decis să meargă singur în alegerile din 2024

PNL a decis să meargă singur în alegerile din 2024
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liberalii au decis vineri, în ședința de la Sinaia, să meargă singuri la alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD așa cum inițial lua în calcul conducerea PNL, relatează HotNews.ro. Cu un vot unanim, PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024, iar Nicolae Ciucă și-a exprimat intenția de a fi candidatul partidului la prezidențiale.

În ședința de la Sinaia cu liderii de organizații, conducerea PNL a prezentat trei scenarii privind alegerile de anul viitor: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă.

În spatele ușilor închise au existat și atacuri la adresa PSD, unul dintre liderii PNL care au comentat relația cu social-democrații a fost Dan Motreanu.

„Niciodată într-o alianţă de genul asta nu s-a pomenit ca unul din parteneri să îi fure primarii celuilalt şi să se mai şi laude cu asta”, a spus el despre partenerii de coaliţie. Și Rareş Bogdan a vorbit despre social-democrați precizând că „vor să pară băieţi buni, însă îi atacă începând de aseară prin «Divizia Bălăceanca»”.

Acesta a făcut referire la o postare a deputatului PSD Marian Mina, care s-a lansat joi într-un atac la adresa liberalilor, pe care i-a întrebat retoric dacă i-a invitat cineva pe o listă comună la alegeri.

În ședința cu șefii de organizații, președintele PNL Nicolae Ciucă a încercat un discurs mobilizator și exprimându-și convingerea ca partidul „va aborda alegerile din 2024 și le va câștiga”. „Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm președintele României. Pentru că nu există altă soluție pentru dezvoltarea României”, le-a spus Ciucă liberalilor, potrivit unor surse oficiale participante la ședință, citate de HotNews.ro.

Întrebat de un lider PNL dacă va candida la președinție, Ciucă ar fi replicat: „De ce credeți că sunt aici?”, ar fi spus președintele PNL.

Nicolae Ciucă le-a mai vorbit liberalilor despre capacitatea PNL de a coagula dreapta spunându-le că partidul urmează să fuzioneze prin absorbție cu ALDE. Președintele PNL nu le-a spus însă niciun cuvânt despre partidele de opoziție aflate în Parlament ca USR și Forța Dreptei sau despre PMP.

„Coagularea dreptei se va face în jurul PNL. Suntem pe finalizare cu fuziunea prin absorbție cu ALDE. Suntem singurul partid care poate coagula dreapta!”, le-a spus Ciucă.

La rândul lui, secretarul general al PNL, Lucian Bode, le-a cerut liberalilor unitate pentru că „faliile interne trebuie asanate și trebuie să fie unitate în jurul obiectivului comun de a câștiga toate cele 4 runde de alegeri”.

Chiar dacă se lua în calcul varianta unei alianțe electorale PNL – PSD, în urma cu două săptămâni, Nicolae Ciucă, la finalul ședinței BEX, a anunțat că dorința liderilor PNL este de a merge singuri în alegerile din 2024. Schimbarea opțiunii lui Nicolae Ciucă se datorează, potrivit surselor HotNews.ro, pe de o parte opoziției primarilor și liderilor locali vis-a-vis de o alianță cu PSD și, pe de altă parte, rezultatului sondajelor care arată că votanții PNL nu acceptă candidaturi comune cu PSD.

Citit 745 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2023 19:15

3 comentarii

  • postat de un votant
    Sâmbătă, 04 Noiembrie 2023 18:54
    5.13.184.***
    Mi-e rusine de rusinea astora!
    Niste nulitati!
    0
    0
  • postat de DC
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 22:21
    86.124.201.***
    Oamenii ăștia trăiesc într-o altă dimensiune !
    0
    4
  • postat de politic
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 21:55
    89.136.7.***
    Nimeni nu mai voteaza pnl si psd! La putere vor veni usr si aur!
    0
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.