Transporturile de lemn, monitorizate cu ajutorul inteligenței artificiale

Transporturile de lemn, monitorizate cu ajutorul inteligenței artificiale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat lansarea licitației pentru implementarea sistemului național de monitorizare video a transporturilor de lemn cu ajutorul unor camere video asistate de inteligență artificială interconectate cu SUMAL. Anunțul a fost publicat în SEAP sâmbătă, iar termenul de depunere a ofertelor este 12 decembrie 2023.

Licitația are o valoare totală de 44,42 milioane de lei și vizează instalarea a 350 de puncte de supraveghere cu câte două camere LPR și o cameră de analiză avansată. Vor fi realizate și 11 dispecerate dotate cu videowall și stație de lucru performantă: două centrale (la MMAP și la Garda Forestieră Națională) și nouă teritoriale la gărzile forestiere din țară.

"Această achiziție va contribui la reducerea numărului de transporturi de material lemnos fără documente de proveniență, la identificarea abaterilor de la traseele stabilite, a transporturilor multiple realizate în baza aceluiași aviz de însoțire și a volumelor transportate în plus/minus față de cele înscrise în avizul de însoțire. Inima sistemului va fi reprezentată de dezvoltarea unor algoritmi ghidați de inteligență artificială, care vor analiza fiecare transport de lemn pentru a identifica dacă acesta este sau nu declarat în SUMAL și dacă datele declarate în avizul de însoțire corespund realității. Sunt foarte optimist în ceea ce privește eficiența acestui sistem informatic, care va permite generarea de alerte, de rapoarte și indicatori statistici pentru a dirija procesul de analiză de risc și alocare a resurselor de control fizic în teren", a declarat ministrul Mircea Fechet, citat de Mediafax.

Citit 528 ori Ultima modificare Luni, 06 Noiembrie 2023 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.