Primul elicopter BlackHawk pentru SMURD a ajuns în România

Primul elicopter BlackHawk pentru SMURD a ajuns în România
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primul elicopter BlackHawk achiziționat în cadrul unui proiect european, destinat gestionării situațiilor de urgență, a fost livrat sâmbătă la sediul Inspectoratului General de Aviație (IGAV) al MAI, potrivit DSU, informează Hotnews. Săptămâna aceasta urmează să fie livrate încă trei elicoptere, iar până la finalul anului să mai fie recepționate alte trei aparate de zbor BlackHawk, dintre care două destinate managementului situațiilor de urgență și unul pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române, potrivit DSU.

În viitorul apropiat, autoritățile vor prezenta aeronavele BlackHawk, care vor intra în dotarea flotei aeriene ale IGAV, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Conform sursei citate, Inspectoratul General de Aviație al MAI a achiziționat șapte elicoptere Blackhawk, aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situațiilor de urgență, trei fiind configurate pentru operațiuni maritime și trei pentru uscat, iar un elicopter pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Aparatele au fost produse la uzina Lockheed Martin din Polonia. Valoarea contractului total s-a ridicat la peste 170 de milioane de euro, potrivit Știrilor TVR. 85 la sută din valoare a fost acoperită din fonduri europene.

Inspectoratul General de Aviație utiliza șase elicoptere Mi-8 și Mi-17 produse în fosta Uniune Sovietică, dar aparatele nu au mai fost folosite deoarece nu mai puteau să plece în Rusia pentru mentenanță, ceea ce a făcut obligatorie achiziționarea unor elicoptere moderne, potrivit șefului DSU, Raed Arafat.

Citit 830 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2023 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.