Modelele de mașini second hand care se vând cel mai rapid în România

Modelele de mașini second hand care se vând cel mai rapid în România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Toate modelele din Top 5 al celor mai rapid vândute mașini second hand în România provin din Japonia, fiind produse de Honda, Suzuki și Mitsubishi, relevă cercetările companiei de date auto carVertical.

Este nevoie în medie de 25,7 zile pentru a vinde o Suzuki Grand Vitara, care este mașina cel mai rapid vândută din țară. Această mașină oferă șoferilor capabilități SUV și este și destul de ieftină, ceea ce o face o alegere populară pe piața mașinilor second hand.

Grand Vitara este urmată de Honda Accord (26,3 zile), Honda Civic (26,5 zile), Suzuki Swift (26,5 zile) și Mitsubishi ASX (27 de zile). Aceste modele au o reputație bună în rândul șoferilor, ceea ce duce la o creștere a cererii.

Vehiculul care se vinde cel mai greu în România este Porsche Taycan, acesta stând 66,9 zile, în medie, pe piață. Jeep Renegade (52,5 zile), Kia Niro (51,8 zile) și Alfa Romeo Stelvio (51,1 zile) sunt, de asemenea, mașini care necesită mai mult timp pentru a fi vândute. La mică distanță în spatele lor, Porshe 911 și-a asigurat locul 5, vândut în medie în 48,3 zile.

În general, mașinile de lux și de clasă premium sunt mai greu de vândut, deoarece doar o mică parte din șoferi își pot permite să cheltuiască zeci sau chiar sute de mii de euro pe un vehicul.

Deși s-ar putea presupune că este mai ușor să vinzi modelele populare, în realitate nu este acesta întotdeauna cazul. De exemplu, pentru a vinde un Volkswagen Golf în România este nevoie, în medie, de 31 de zile. Oferta de modele Golf pe piață este mare, prin urmare vânzătorii trebuie să dea dovadă de răbdare până găsesc un cumpărător.

Diferite modele ale aceluiași producător se vând, de asemenea, diferit. De exemplu, Dacia Logan își găsește un proprietar nou în 4 săptămâni (28,7 zile), în timp ce este nevoie de o săptămână în plus (34,8 zile) pentru a vinde o Dacia Lodgy.

Mărcile populare precum BMW se situează undeva la mijloc, ilustrând faptul că mulți cumpărători sunt pretențioși și nu se grăbesc să cumpere prima mașină care le apare în față pe portalurile de anunțuri.

Citit 948 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2023 16:27

1 comentariu

  • postat de Gigel
    Marți, 14 Noiembrie 2023 18:34
    5.13.148.***
    Cotete ieftine din care curge uleiul. Foarte repede se vand. Bune tare...te uiti pe jos prin parcari vezi calitatea parcului auto.
    2
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.