Românii, invitați de Guvern să-i denunțe pe evazioniști

Românii, invitați de Guvern să-i denunțe pe evazioniști
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu planul declarat că banii pentru anunțatele majorări de pensii se vor găsi dacă va fi oprită evaziunea fiscală, Guvernul s-a gândit să le ceară românilor să îi "toarne" pe cei care nu își declară veniturile, de exemplu. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a susținut că "cei care îi denunță pe evazioniștii fiscali ar putea să primească 1% din valoarea fraudei", comentează Hotnews.

"Ne gândim să fie un procent din contravaloarea faptei de evaziune, pentru că, până la urmă, e meritul persoanei care a constatat. Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeaşi faptă, ne putem gândi şi la un sistem de stimulare proporţională", a declarat Boloș, la observatornews.

El susține că românii vor putea semnala online dacă, spre exemplu, angajatorul face plata parţială pe cartea de muncă sau dacă o firmă nu emite factură fiscală.

​Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări din nou că Guvernul nu va crește taxele și impozitele și nici nu va introduce altele noi în 2024. "Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi", a spus Ciolacu.

Săptămâna trecută, Ciolacu a început ședința de guvern susținând că are o "veste bună". "ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta asumată. În octombrie, colectarea veniturilor a ajuns la nivelul record de 40 miliarde de lei", a spus el, în contextul scandalului legat de banii necesari pentru creșterea pensiilor în 2024.

Citit 719 ori Ultima modificare Marți, 21 Noiembrie 2023 20:12

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 21 Noiembrie 2023 23:07
    5.13.167.***
    Un client imi povestea demult, daca sunt cinstit platesc dari la stat 300.000 daca dau spaga, platesc jumatate! Deci insusi statul te obliga sa fii necinstit, altfel nu ai avea mare profit, iar anul trece chiria trb platita si altele.Tot el statul amendeaza, rar da avert I-l doare in cot de privat!
    0
    2
  • postat de Roman
    Marți, 21 Noiembrie 2023 21:19
    5.13.208.***
    Am ajuns ca pe vreamea comunismului..Dar pe cei ce ii platiti ptr asta ii dati afara >? ii concediati ? Dupa ce si au umplut buzunarele ,halal stat.Puneti mana la treaba .Intr un stat corect se gasesc parghii.puneti va pe treaba nu o mai lalaiti.
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.