Firma care a blocat Programul "Casa Verde Fotovoltaice" a renunțat la proces

Firma care a blocat Programul "Casa Verde Fotovoltaice" a renunțat la proces
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Societatea DHELECTRIC SYSTEM SRL, care a contestat respingerea sa din cadrul Programului "Casa Verde Fotovoltaice", a transmis către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, Curtea de Apel Oradea, cererile de renunţare la procesul intentat Administraţiei Fondului de Mediu, a anunțat Ministerul Mediului. Programul "Casa Verde Fotovoltaice" a fost suspendat printr-o decizie a instanţei, în luna septembrie, ca urmare a demersului juridic al acestei societăţi, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

"La iniţiativa ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a fost organizată recent o întâlnire de mediere între părţi, în cadrul căreia societatea şi-a asumat să renunţe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor", precizează instituţia.

"Mă bucur foarte mult că reprezentanţii societăţii şi-au ţinut promisiunea făcută la întâlnirea pe care am avut-o la minister şi că au transmis deja cererile de renunţare la chemarea în judecată. Este un pas foarte important, deoarece, începând de astăzi, mai avem doar de aşteptat ca instanţa să ia act de aceste cereri şi să anuleze procesul. Din acel moment, programul poate fi reluat. Îi anunţ, aşadar, pe cei 90.000 de beneficiari înscrişi în program că mai au de aşteptat foarte puţin până la momentul în care vor putea instala sistemele fotovoltaice. Am ales această variantă de a soluţiona conflictul juridic, deoarece alternativa de a aştepta, mai multe luni, finalizarea procesului pe fond, era în detrimentul beneficiarilor şi al familiilor acestora, pe care nu o puteam accepta", a declarat ministrul Mircea Fechet.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat luni o nouă sesiune de validare a instalatorilor în perioada 22-28 noiembrie.

Citit 636 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2023 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.