Generalul Gheorghiță Vlad, noul șef al Statului Major al Apărării

Generalul Gheorghiță Vlad, noul șef al Statului Major al Apărării
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Învestire

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis succes în activitate noului şef al Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, subliniind că mandatul acestuia trebuie să constituie încă un pas în consolidarea capacităţii de apărare a României şi în creşterea prestigiului Armatei ca pilon de bază al societăţii noastre, garantul independenţei, suveranităţii şi unităţii statului, al integrităţii teritoriale a ţării şi al democraţiei constituţionale.

Klaus Iohannis a participat, joi, la ceremonia de învestire a noului şef al Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, eveniment desfăşurat pe esplanada Monumentului Eroilor Patriei din faţa Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I".

Președintele Iohannis a subliniat că este nevoie de măsuri mai hotărâte pentru relansarea industriei naţionale de apărare, inclusiv prin acţiuni de cooperare industrială. "Avem în derulare şi în perspectivă programe majore de înzestrare, având în vedere că alocarea bugetară pentru Apărare a crescut în acest an la 2,5 la sută din PIB. Este nevoie, însă, de măsuri mai hotărâte pentru relansarea industriei naţionale de apărare, inclusiv prin acţiuni de cooperare industrială, astfel încât să putem produce în ţară o parte mai mare din muniţia şi tehnica necesare. Acestea, alături de un nivel ridicat de instruire a militarilor, vor asigura o capacitate de apărare puternică şi credibilă, adaptată noilor provocări de securitate", a declarat Iohannis.

El a punctat faptul că se impune şi o atenţie permanentă pentru asigurarea unor condiţii bune de pregătire profesională a angajaţilor MApN.

Citit 738 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2023 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.