Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, cercetat de DNA

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, cercetat de DNA
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este urmărit penal de DNA, pentru cumpărare de influență, a anunțat marți Direcția Națională Anticorupție (DNA), citată de Agerpres. Alături de ÎPS Teodosie, este urmărit penal, pentru complicitate la cumpărare de influență, și un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Conform unui comunicat al DNA, "în luna iulie a acestui an, Teodosie Petrescu ar fi promis suma de 160.000 de lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 de lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică «înțelegerea» respectivă. Suma de 800.000 de lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului".

Hotnews notează că, de-a lungul timpului, ÎPS Teodosie s-a poziționat prin mai multe declarații controversate, iar în timpul pandemiei a contestat măsurile anti-COVID impuse de autorități.

Citit 557 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.