Proteste pe patru roți în aproape toată țara

Proteste pe patru roți în aproape toată țara
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Transportatori din toată ţara au participat, miercuri, la o acţiune de protest, coloane de camioane formându-se pe mai multe tronsoane rutiere, în zona Bucureştiului, dar şi în Cluj şi Buzău. Din unele judeţe, angajaţii operatorilor din transport au pornit către Capitală, informează news.ro.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de tarifele poliţelor obligatorii de răspundere civilă şi cer mai multe modificări legislative, inclusiv adoptarea unei legi anti-dumping.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, miercuri, legat de protestul "spontan" al transportatorilor la care s-au alăturat şi câţiva fermieri, că până în acest moment, la minister nu a primit nicio revendicare, pentru că "nicio asociaţie nu îşi asumă acest protest". Ministrul spune că a stabilit deja o întâlnire cu toate asociaţiile şi federaţiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pregătite pentru acest an şi îi asigură pe toţi fermierii că subvenţiile se acordă la timp, iar subvenţia la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă.

Traficul pe A1, pe Centura Bucureşti, dar şi pe centurile marilor municipii a fost blocat sau îngreunat.

Miercuri, la prânz, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informa că pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, de la kilometrul 13+500 de metri, până la intrarea în DN Centura Bucureşti, traficul autovehiculelor era blocat de mai multe autocamioane ale transportatorilor rutieri care protestau, circulând cu viteză minimă. De asemenea, s-a format coloană de autovehicule şi pe Centura Capitalei, între localităţile Chiajna şi Bragadiru, judeţul Ilfov.

Situaţii similare au fost prezente şi în alte zone ale ţării, pe centurile marilor municipii, circulaţia rutieră desfăşurându-se îngreunat, cu viteză foarte redusă, pe alocuri blocându-se.

Astfel de proteste au avut loc și pe centurile municipiilor Galați și Tecuci.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, lista revendicărilor include, printre altele, plafonarea poliţelor de răspundere obligatorie auto (RCA), în regim de urgenţă la 5.000 de lei pentru autovehiculele din clasa B0 (care se referă la asiguraţii noi, fără istoric de daune - n.r.); amendarea OG 43/1997 privind toleranţele la mase şi dimensiuni şi armonizarea acestui act normativ cu Regulamentul European 1100/2008 privind controalele în vămi şi tarife de utilizare a reţelei de drumuri fără dublă taxare, aplicarea "tratamentului fiscal nediscriminatoriu angajaţilor din mediul privat în privinţa alocaţiei de cazare", precum și elaborarea în regim de urgenţă a legii anti-dumping, pentru eliminarea concurenţei neloiale din toate sectoarele economice.

Citit 485 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Ianuarie 2024 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.