Un alpinist român, pe cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent (VIDEO)

Un alpinist român, pe cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vineri, 19 ianuarie, alpinistul Marius Purice, sportiv al Federației Române de Alpinism și Escaladă și membru al Clubului Sportiv Montan Altitudine, a revenit, după doua ascensiuni reușite, în Union Glacier, singura tabără care oferă suport pentru expediții în interiorul Antarcticii. Pe 17 ianuarie, Marius a atins vârful Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, finalizând Circuitul "7 Volcanoes", care înseamnă ascensiunea celui mai înalt vulcan de pe fiecare continent. Cu zece zile mai devreme, pe 7 ianuarie, Marius Purice ajunsese pe vârful Vinson, cel mai înalt din Antarctica, ultima reușită din Circuitul "7 Summits" (versiunea Bass) - cel mai înalt vârf de pe fiecare continent.

Cu un palmares impresionant în munți înalți, alpinistul român se află în primii 20 pe plan mondial care termină ambele circuite.

"Un proiect de o asemenea anvergură, desfășurat în aproape şase ani, a produs efecte benefice profunde în evoluția mea personală, la nivel fizic, mental și spiritual. Sunt bucuros și recunoscător că am parcurs ambele circuite fără incidente majore și datorită multor oameni fără de care nu aș fi reușit. Mulțumesc și Clubului Montan Altitudine pentru sprijinul continuu de-a lungul întregului proiect și sper ca această reușită să inspire, ca și în cazul meu, cât mai mulți alpiniști entuziaști în depășirea limitelor personale, până la cel mai înalt nivel", spune alpinistul Marius Purice.

"Este o realizare deosebită și în contextul în care Denali, Pico de Orizaba, Elbrus și Everest au fost urcate în perioada pandemiei și toată planificarea ascensiunilor a fost influențată de această stare excepțională", se afirmă într-un comunicat remis de Clubul Sportiv Montan Altitudine.

Citit 1158 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2024 22:28

1 comentariu

  • postat de Marius Purice
    Joi, 25 Ianuarie 2024 22:08
    179.9.55.***
    Sunt nascut si crescut in Galati, dar acum locuiesc in Dubai.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.