19 migranți ilegali, depistați cu dronele

19 migranți ilegali, depistați cu dronele
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

19 cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Bulgaria în România au fost depistați de polițiștii de frontieră români, care au utilizat echipamente de supraveghere cu termoviziune, inclusiv drone (UAV), în apropierea localităților Esechioi și Făurei, din judeţul Constanţa.

Sâmbătă, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Băneasa au detectat, în pădurea din apropierea localității Făurei, zece persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu Bulgaria. Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Întrucât nu au fost observate alte persoane în proximitatea frontierei, polițiștii de frontieră le-au somat și reținut pe acestea, stabilind faptul că nu dețin documente de identitate și nu vorbesc limba română. În urma cercetărilor, a rezultat faptul că aceștia sunt cetățeni sirieni și irakieni, care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Având în vedere temperatura scăzută, aproximativ -14 grade, o expunere prelungită la frig putea să le pună în pericol viața.

O situație similară a avut loc în dimineața zilei de 14 ianuarie, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Ostrov au reținut, în zona Esechioi, nouă persoane care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română. Cei nouă erau sirieni care au trecut ilegal frontiera dinspre Bulgaria.

Citit 533 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2024 17:02

1 comentariu

  • postat de marr
    Luni, 22 Ianuarie 2024 18:36
    86.124.203.***
    Exact - drone cu vedere termica ...si s-a terminat Jocu' .
    Asta , asa ..ca un apropo ptr cei care anul trecut furau sacii cu cereale de prin trenurile de marfa .
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.