Premierul se întâlnește cu liderii Federației Sanitas

Premierul se întâlnește cu liderii Federației Sanitas
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu are programate, joi, consultări cu reprezentanții Federației Sanitas, începând cu ora 12.30

"Joi, 25 ianuarie, ne facem auziți la Ministerul Muncii", a anunțat Sanitas. Săptămâna trecută, sindicaliștii din Sanitas au pichetat Ministerul de Finanțe, pentru a cere o majorare cu cel puțin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în sănătate şi asistență socială.

Pe 17 ianuarie, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila au participat la Consiliul Național al Federației Sanitas, prilej cu care conducerea federației și liderii județeni au prezentat argumentele care susțin revendicările personalului din sistemul de sănătate și din cel de asistență socială.

"Până la materializarea promisiunilor pe care prim-ministrul și ministrul Sănătății le-au făcut astăzi în fața reprezentanților Sanitas din toată țara, noi ne continuăm calendarul de acțiuni, care are ca finalitate declanșarea grevei generale în cele două sisteme pe care le reprezentăm. Suntem deschiși și disponibili la negocieri și discuții și ne dorim să putem să dezamorsăm starea uriașă de tensiune din rândul membrilor noștri și al tuturor angajaților din Sănătate și Asistență socială, prin soluționarea cât mai repede și cât mai aproape de așteptări a revendicărilor acestora", declara președintele Federației Sanitas, Leonard Bărăscu, citat de Mediafax.

La rândul său, Federația Sindicală Hipocrat din România a anunțat că demarează strângerea de semnături pentru greva generală în sănătate. "Federația Sindicală Hipocrat din România, motivată de situația dificilă cu care se confruntă salariații din sănătate, generată de scăderea puterii de cumpărare și implicit a nivelului de trai, consideră că este momentul să inițieze procedurile de declanșare a grevei generale și să se alăture mișcărilor de protest din sănătate și asistență socială. Răspundem apelului la unitate, lansat de Federația Sanitas din România deoarece revendicările sunt comune pentru toți salariații din sănătate. Ne dorim ca solidaritatea mișcării sindicale să sporească puterea de acțiune, în speranța că factorii politici vor înțelege că salariații solicită în primul rând o creștere salarială decentă", spune Ion Cotojman, președintele Federației Sindicale Hipocrat din România.

Citit 492 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2024 17:30

1 comentariu

 • postat de marr
  Miercuri, 24 Ianuarie 2024 22:06
  86.124.203.***
  O sa le dea si la astia (promisiuni-minciuni)...de-o sa le iasa pe nas .
  Statul nu vrea sa investeasca in Productie , sa aibe bani ...privatul nici el , ca-l Jumuleste Statul aproape de tot .
  O Romanie in faliment - Saracie pe Felie .
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.