Tranzit de cereale ucrainene, dar fără importuri

Tranzit de cereale ucrainene, dar fără importuri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că România rămâne în continuare solidară cu Ucraina, asigurând tranzitul ucrainean de cereale, însă vor fi luate măsuri ca acestea să nu rămână pe teritoriul ţării noastre.

"Nu vă fie frică de extremişti. Nu încercaţi să aveţi discursul lor, pentru că este un discurs fals, poate prinde la un vecin sau doi. Încercaţi să aveţi discursul dumneavoastră. Dormim liniştiţi în casă, pentru că suntem membri NATO. Dacă nu eram, nu dormeam liniştiţi. Suntem solidari cu Ucraina. N-am luat de la nimeni din casă nimic ca să dăm la ucraineni, dimpotrivă (...). Ajutăm tranzitul de cereale. Nu rămâne nicio boabă de cereale în România şi am să mă asigur, ca prim-ministru, că dacă s-a întâmplat acest lucru, de acum încolo n-o să se întâmple. Transportatorii au dreptate. Trebuie să existe culoare, cum sunt peste tot în Europa, UE şi non-UE. Dar nu-mi cereţi să ies să arunc cu pietre în ucraineni. Sunt un popor aflat la nevoie. Nu ei au atacat Rusia", a susţinut Marcel Ciolacu.

Politicianul a spus că România şi-a "învăţat lecţia cu Rusia", a ştiut, prin politica externă, să ţină "la distanţă" această ţară şi nu a crezut niciodată în nimic din ceea ce a venit din Rusia. "Singurul lucru pe care nu l-am putut combate cred că a fost iarna rusească, care tot timpul venea de la ei. Dar în rest, avem resurse fără Rusia - şi vodcă, am înţeles că producem acum şi noi. Astea sunt realităţile", a arătat Marcel Ciolacu.

Citit 381 ori Ultima modificare Duminică, 28 Ianuarie 2024 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.