Încă patru cazuri de malarie confirmate în România

Încă patru cazuri de malarie confirmate în România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Patru cazuri de persoane infectate cu malarie au fost înregistrate în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", la cetăţeni români care au călătorit în Zanzibar, potrivit Agerpres. În total, în ultimele trei luni, în România au fost confirmate 11 cazuri de malarie."

Reprezentanţii Societăţii Române de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei, precum şi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale «Dr. Victor Babeş» atrag atenţia asupra importanţei realizării tratamentului profilactic împotriva malariei, precum şi a altor boli specifice, atunci când sunt programate călătorii în zone endemice. În ultima lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale «Dr. Victor Babeş» s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă, la pacienţi care au călătorit recent în Zanzibar", informează un comunicat de presă.

În acest context, specialiştii subliniază importanţa informării medicale corespunzătoare în legătură cu călătoriile spre anumite destinaţii turistice. Agenţiile de turism sunt îndemnate să îndrume turiştii către cabinetele medicale specializate în boli infecţioase şi medicina călătoriei, pentru a obţine informaţiile medicale necesare, dar și administrarea unui tratament profilactic, înainte de plecarea în călătorie.

Semnele şi simptomele malariei pot include: febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree, precum şi alte manifestări. Specialiştii avertizează că întârzierea în prezentarea la medic poate fi extrem de periculoasă, putând duce chiar şi la deces.

Malaria este o boală febrilă acută cauzată de paraziții Plasmodium, care se răspândesc la oameni prin mușcăturile țânțarilor Anopheles.

Citit 523 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.