Colegiul "Hașdeu", obligat să plătească daune morale unui fost elev

Colegiul "Hașdeu", obligat să plătească daune morale unui fost elev
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat definitiv în procesul dintre Colegiul Naţional "B.P. Hasdeu" şi Andrei Alexandru Voicu, menţinând decizia instanţei de recurs prin care instituţia de învăţământ este obligată să-i achite fostului elev 3.000 de euro cu titlu de daune morale şi să îi revizuiască media 2 la purtare, informează Agerpres.

În anul 2018, în timp ce era elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "B.P. Hasdeu", Andrei Alexandru Voicu şi-ar fi ironizat profesoara de desen pentru vestimentaţia sumară dintr-un videoclip. Ulterior, o comisie de disciplină din cadrul instituţiei de învăţământ a decis sancţionarea adolescentului cu media 2 la purtare. La acel moment, familia sa a luat legătura cu un avocat şi a cerut în instanţă revocarea măsurilor disciplinare şi plata unor daune morale. În anul 2023, Tribunalul Buzău a obligat colegiul naţional să radieze media la purtare a elevului şi să îi plătească daune morale în valoare de 3.000 de euro.

Ulterior, colegiul a atacat cu recurs decizia Tribunalului Buzău, iar Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat în data de 30 ianuarie definitiv, menţinând decizia instanţei de fond.

Andrei Voicu a absolvit examenul de Bacalaureat cu media 9,03. Trei ani mai târziu, elevul a transmis că a reuşit să devină şi integralist la Facultatea de Psihologie.

Reprezentanţii Colegiului Naţional "B.P. Hasdeu" au transmis pentru Agerpres că nu au aflat în mod oficial despre decizia instanţei de judecată, motiv pentru care nu pot face declaraţii.

Citit 631 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2024 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.