„Like-uri pentru bani”, o nouă înșelătorie

„Like-uri pentru bani”, o nouă înșelătorie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliția Română avertizează cu privire la un nou mod de înșelăciune propagat prin intermediul aplicațiilor mobile de relaționare, "Apreciază postări pentru bani!". Polițiștii spun că această metodă se răspândește rapid prin aplicațiile de mesagerie. Sub pretextul simplu al "aprecierii postărilor pentru bani", autorii încearcă să atragă utilizatorii într-o schemă de înșelăciune în mediul online.

Poliția Română arată că activitatea infracțională începe cu primirea de către utilizatori a unor mesaje nesolicitate, formulate în limba engleză sau română, care îi îndeamnă să aprecieze anumite postări pe rețelele de socializare, în special clipuri de pe platforme de specialitate, promițându-le această activitate ca fiind un al doilea job sau un venit pasiv.

Pentru a crea o iluzie de legitimitate, autorii trimit sume mici de bani în conturile utilizatorilor care apreciază postările. Aceste sume se încadrează între 10 și 50 de lei, fiind menite să stimuleze participarea și să câștige încrederea potențialelor victime.

"În etapa următoare, potențialele persoane vătămate sunt încurajate să investească sume mai mari pe platforme care promit câștiguri substanțiale. Aceste promisiuni sunt întărite de invitații de a se alătura grupurilor de discuții pe o platformă de mesagerie online, unde presupuși «specialiști» în investiții îi vor ghida pentru a obține profituri mai mari. Acești «specialiști» folosesc tehnici de manipulare pentru a extrage date sensibile și sume importante de bani de la persoanele vătămate", transmite IGPR.

Citit 507 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.