România va contribui la reparațiile Columnei lui Traian

România va contribui la reparațiile Columnei lui Traian
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Marcel Ciolacu a menționat, joi, la Roma, în cadrul declaraţiilor comune cu premierul Italiei, că a decis, în calitate de prim-ministru al României, să contribuim la reparațiile realizate în prezent Columnei lui Traian, un monument care reprezintă o piatră de temelie pentru poporul român, dar şi o mărturie a relațiilor culturale dintre cele două națiuni, relatează News.ro.

”Am apreciat deschiderea doamnei preşedinte privind intensificarea cooperării economice şi valorizarea diasporei româneşti care trăieşte în Italia, precum şi a comunităţii italiene din ţara noastră. Cu toţii ştim importanţa legăturilor istorice şi culturale care unesc statele noastre. Suntem latini, iar pentru mulţi dintre noi Italia este ca o a doua casă. Românii de aici şi-au demonstrat deja contribuţia la dezvoltarea relaţiilor dintre ţările noastre. Uneori, trebuie să admitem că politicienii nu s-au ridicat la nivelul potenţialului nostru comun, dar ne propunem amândoi, doamnă preşedinte, să schimbăm acest lucru”, a subliniat şeful Executivului român.

Premierul a afirmat că, în spiritul acestor legături istorice, a decis ca România să contribuie la reparaţiile realizate în prezent Columnei lui Traian. ”Trebuie să ne protejăm valorile, să ne respectăm istoria şi să învăţăm din ea, privind împreună înainte spre ceea ce putem face pentru a menţine pacea şi stabilitatea pe continentul nostru şi la nivel internaţional”, a afirmat Ciolacu.

Citit 459 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2024 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.