Alexei Navalnîi, comemorat în fața ambasadei Rusiei din București

Alexei Navalnîi, comemorat în fața ambasadei Rusiei din București
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 50 de oameni s-au strâns, duminică de la ora 12:00, în fața ambasadei ruse din București, cu flori și lumânări în mâini, pentru a aduce un ultim omagiu disidentului rus Alexei Navalnîi. „Pentru democrație trebuie să luptăm tot timpul”, a fost mesajul celor prezenți, comentează HotNews.

„Îmi amintește dureros de faptul că pentru democrație trebuie să luptăm și să luptăm tot timpul. Asta are relevanță în România, pentru că avem și noi derapajele noastre democratice, are relevanță și în Europa, care s-a ridicat împotriva Rusiei sprijinind Ucraina. Este o amintire permanentă că de la valorile democratice nu avem dreptul să ne demobilizăm niciodată”, este de părere Diana, citată de HotNews.

„Sigur că o asemenea moarte e tragică, e dramatică și Navalnîi și-a asumat. Într-un anumit fel foarte sumbru e și o rază de speranță. Putin nu l-ar fi omorât dacă nu îl considera periculos și nu numai ca persoană, ci ca imagine, ca ideal, ca susținători, ca oameni care gândesc așa cum a gândit el”, susține Diana.

O altă femeie, Mariana, spune că a venit să îi aducă un ultim omagiu lui Navalnîi pentru că a fost un „supererou”. „Am venit să aduc un omagiu acestui supererou care s-a sacrificat pentru un ideal. Sacrificiul lui a fost suprem pentru democrație și pentru dreptate. Este un lucru pe care foarte puțini oameni l-ar putea face, cu un asemenea caracter și cu un asemenea devotament pentru o cauză. Iar pentru Putin am un mesaj: Putin, te urăsc!”, a spus Mariana pentru site-ul citat.

Interacțiunea dintre oamenii strânși în fața ambasadei ruse a fost pe alocuri tensionată, după ce una dintre protestatare le-a reamintit jandarmilor despre evenimentele de la 10 august.

Organizatorul acțiunii a fost europarlamentarul Vlad Gheorghe, care crede că este important ca România să arate solidaritate față de oamenii din Rusia care luptă pentru libertate.

„Mi s-a părut un lucru de maxim bun-simț de făcut, necesar. Sincer, nu a fost ideea mea 100%, a fost ideea unui coleg pe care îl avem aici. E nevoie în România să arătăm solidaritate pentru niște oameni care luptă pentru democrație într-o țară în care asta te duce la moarte la propriu” , a spus Vlad Gheorghe.

Citit 439 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2024 16:49

1 comentariu

  • postat de des
    Duminică, 18 Februarie 2024 17:18
    89.137.137.***
    Putin e responsabilul ! Din ordinul lui a fost otravit!
    0
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.