Poștașii au pichetat Ministerul Cercetării
Foto: Blocul Național Sindical

Poștașii au pichetat Ministerul Cercetării
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Negocierile cu privire la contractul colectiv de muncă de la Poşta Română trebuie să se încheie, pentru că este un subiect ce s-a lungit prea mult timp, a afirmat, luni, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, în timpul discuţiilor cu membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), care protestau în faţa sediului ministerului de resort.

"Invit şi Consiliul de Administraţie, să închidem subiectele astea. Deci, începem astăzi negocierile şi nu mai lungim subiectul, pentru că e lungit de prea mult timp. Am primit şi eu informaţii din partea sindicatului, ce adrese s-au trimis, conform cărora managementul nu a venit", a spus Ivan, conform Agerpres.

Unul dintre protestatari a reclamat faptul că managementul companiei nu a permis desfăşurarea protestului şi la sediul central al Poștei Române, dar şi faptul că salariaţii au fost ameninţaţi cu sancţiuni pentru lipsa de la locul de muncă în ziua în care are loc protestul. Ministrul Digitalizării a catalogat această decizie drept "un abuz".

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de lipsa de reacţie a conducerii la renegocierea CCM, lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu, de faptul că 80% din personal sunt remuneraţi cu salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională. Ei reclamă, totodată, lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate, lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management, precum şi lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române.

Citit 392 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2024 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.