Elev violat de două ori în toaleta școlii

Elev violat de două ori în toaleta școlii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Zeci de părinți au protestat luni dimineață în fața Școlii "Nicolae Titulescu" din București, după ce în spațiul public au apărut informații că un elev din clasele primare a fost violat de două ori în toaleta instituției de învățământ, relatează Antena 3, televiziune care a prezentat acest caz șocant.

Părinții care au venit la protest au spus că se tem să își mai lase copiii la ore și așteaptă, urgent, răspunsuri din partea directoarei școlii, după ce părinții unui băiețel care are acum 10 ani au reclamat că acesta a fost violat de două ori în toaleta școlii. În primul caz, presupusul violator avea numai 11 ani, iar victima, 8 ani.

Dosarul s-a clasat, însă, pentru că violatorul era prea mic pentru a răspunde penal, scrie sursa citată, adăugând că cei din conducerea unității de învățământ ar fi mușamalizat totul în exterior, iar în școală, victima a devenit ținta bullyingului. Tocmai fiindcă toată lumea știa că el este băiețelul violat în toaletă.

Așa a ajuns să fie violat a doua oară, a spus mama acestuia, la un an și câteva luni distanță de prima agresiune. "A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori! Prima dată avea 8 ani când a fost abuzat. Era clasa zero", a spus mama copilului. Aceasta acuză conducerea școlii că nu a sunat la Poliție și că, mai mult, i-ar fi reproșat că nu a sesizat violul imediat, ci abia în 10 iunie, când era vacanță.

Reacția conducerii școlii

După ce în spațiul public s-a aflat despre acest caz, Școala "Nicolae Titulescu" a reacționat cu un comunicat în care spune că a pus la dispoziția organelor abilitate toate informațiile necesare și a desfășurat anchete interne.

"Când ne-a fost sesizată posibilitatea comiterii de abuz asupra unui elev, de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare clarificării situației. Din perspectiva instituției noastre și a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat, în egală măsură, anchete interne, în spiritul unei maxime transparențe și dorinței sincere de a clarifica toate aspectele.

În cadrul procedurii judiciare, primul dosar a fost clasat, în anul 2022. Ulterior, o altă plângere la organele abilitate, cu privire la același elev, a condus la deschiderea unui alt dosar, care este în curs de desfășurare.

Menționăm că, din considerente legale și procedurale, cât și pentru a proteja intimitatea elevilor potențial implicați, până la concluziile oficiale ale unei anchete, am considerat oportun să existe discreție cu privire la caz, neasumând riscul traumatizării psiho-emoționale sau excluziunii pentru vreun copil înscris la școala noastră", a spus școala, într-un comunicat citat de G4Media.

"Ministerul Educației nu a fost sesizat nici în 2022, nici acum"

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, și inspectorul general școlar al Bucureștiului, Vlad Drinceanu, au declarat în fața părinților că ei abia astăzi au aflat de situație, relatează HotNews. Sorin Ion a afirmat că ministerul nu a fost sesizat cu privire la aceste fapte nici în 2022, nici acum: "Ministerul ar fi trebuit să fie sesizat, neavând informații de aici, o aflăm azi de la dvs".

La rândul său, inspectorul școlar general Vlad Drinceanu a declarat că s-a autosesizat după ce au apărut primele informații despre acest caz, vineri. ISJ a primit abia luni dimineață, la 8.50, o sesizare oficială din partea școlii, a spus el.

Citit 945 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.