Primul sondaj după anunțul listelor comune ale Coaliției

Primul sondaj după anunțul listelor comune ale Coaliției
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Alianța PSD-PNL domină în intențiile de vot pentru europarlamentare, relevă un sondaj INSCOP, primul după decizia social-democraților și liberalilor de a candida împreună la prima rundă de alegeri a anului. Pe locul doi, la mare distanță se află AUR, urmat de Alianța Dreapta Unită, creditată cu 30 de procente mai puțin decât PSD-PNL, informează Hotnews.

Potrivit sondajului, realizat în perioada 22-29 februarie, 43,7% dintre respondenți au declarat că ar vota cu Alianța PSD-PNL. Pentru AUR au optat 20,6% dintre cei chestionați, în vreme ce Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) a fost indicată de 17,7%. SOS România al Dianei Șoșoacă are o cotă de 6,4%, iar pe locul 5 este UDMR cu 3,9%.

În ceea ce priveşte votul la alegerile locale, în cazul consiliilor locale, PSD ar obţine 30,6%, urmat de PNL - 25,6%, AUR - 17,4% și Alianţa Dreapta Unită - 9,8%.

Întrebaţi despre intenţia de participare la scrutinul din 9 iunie, când vor avea loc alegeri europarlamentare comasate cu alegerile locale, aproape 60% dintre cei chestionaţi afirmă că în mod cert vor merge la urne.

Peste 57% dintre români au părere bună despre comasarea celor două tipuri de scrutin, 76% dintre votanţi PSD-PNL şi 50% dintre cei ai AUR având o opinie favorabilă.

Peste o treime dintre cei chestionaţi au o părere bună despre candidatura PSD și PNL pe liste comune la europarlamentare și separate la locale, în timp ce 51,3% au o părere proastă despre această decizie.

Citit 553 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2024 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.