4.000 de taxiuri vor "încurca" Piața Constituției

4.000 de taxiuri vor "încurca" Piața Constituției
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) anunță că va participa la protestul organizat miercuri, în Piața Constituției, din Capitală. Vor fi la protest peste 4.000 de taxiuri, pentru a cere drepturi egale cu ale firmelor de transport alternative.

"Considerăm că asociația formată de platformele digitale Uber și Bolt, denumită Coaliția pentru Economia Digitală, nu are niciun drept să intervină în problema reglementării în privința transportului alternativ, pentru că nu reprezintă transportatorii de persoane, ci un alt domeniu de activitate. Probabil au înțeles și ei că nu au cum să se declare transportatori, drept pentru care au apelat la USR, pentru a le susține cauza, transformând războiul lor cu taximetriștii în luptă electorală", potrivit unui comunicat remis de COTAR.

"Noi am arătat că toți cei care fac transport alternativ trebuie să aibă niște reguli clare. Asociația și companiile Uber și Bolt reprezintă platformele digitale, nu transportatori. Ei intermediază o așa-zisă comandă de la un potențial client către un transportator. Digitalizarea este una, iar transporturile sunt altceva. Statul român le-a dat voie să funcționeze ca platformă digitală, nicidecum să facă regulile în transportul de persoane. (...) Fostul secretar de stat de la USR și-a permis să afirme că «Sorin Grindeanu favorizează taximetriștii și încurcă piața!» Taximetriștii își vor permite să încurce Piața Constituției, miercuri, 13 martie, de la 9:00 la 18:00. Cerem drepturi egale privind fiscalizarea și limitarea cu ale băieților deștepți din mafia internațională, care își permite să facă trafic de influență în orice țară, fără a exista vreo pedeapsă penală pentru ei!", potrivit documentului.

Citit 473 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2024 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.