Cătălin Cherecheș a fost dus la Rahova

Cătălin Cherecheș a fost dus la Rahova
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, extrădat marți din Germania pentru a-şi executa în România pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru luare de mită, a ajuns, miercuri, la Penitenciarul Rahova. Cherecheş a fost adus marţi seară în România, sub escortă, şi şi-a petrecut noaptea în Penitenciarul Arad.

Unul dintre avocații lui Cherecheș a spus că fostul primar va fi dus la Penitenciarul Rahova, unde va fi ținut în perioada de carantină de 21 de zile. De la Rahova, va fi dus la Penitenciarul Aiud, unde ar urma să stea un an, iar de acolo, la Penitenciarul Baia Mare. Apărătorul lui Cherecheș a anunţat că va continua unele demersuri judiciare, menţionând contestaţia în anulare la Curtea de Apel Cluj.

Parchetul General din Munchen a decis pe 13 martie extrădarea lui Cătălin Cherecheș, la solicitarea autorităților române. Fostul primar a fugit în Germania în noiembrie 2023, cu câteva ore înainte de pronunţarea sentinței, folosind cartea de identitate a unui văr. El a fost arestat la Augsburg, pe 28 noiembrie 2023.

Citit 458 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2024 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.