Vizita oficială a Casei Regale în Belgia

Vizita oficială a Casei Regale în Belgia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, şi Alteţa Sa Principele Radu au vizitat, joi, Academia Militară Regală din Bruxelles, unde au avut şi o întâlnire privată cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei.

Acesta a fost ultimul punct din programul vizitei efectuate în perioada 17-21 martie pentru a marca centenarul vizitei Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand în Belgia în luna mai a anului 1924, la invitaţia Regelui Albert I al Belgiei şi a Reginei Elisabeta. Vizita oficială a Casei Regale la Academia Regală Militară a inclus o prezentare a istoriei şi rolului acestei instituţii, o întâlnire cu cercetători români angajaţi şi studenţi, dar şi discuţii cu cadrele universitare.

Cu renume internaţional, Academia Militară Regală este singura instituţie de educaţie superioară militară din Belgia care instruieşte atât ofiţeri belgieni, cât şi militari din alte state europene şi de pe continentul african

Activităţile organizate în aceste zile cu ocazia vizitei în Belgia au inclus atât întâlniri cu oficialităţile şi studenţii Colegiului Europei din Bruges, o vizită la sediul NATO, precum și mai multe evenimente cu caracter cultural.

Citit 566 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2024 16:14

1 comentariu

  • postat de Mihail
    Duminică, 24 Martie 2024 10:04
    86.124.113.***
    Doar pe nostalgicii care regreta monarhia ii poate interesa; din 30 decembrie,1947,Romania este Republica!!! Trăiască Republica! Trăiască Președintele!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.