Pui vopsiți pentru a părea mai buni

Pui vopsiți pentru a părea mai buni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii, afirmă Constantinescul, ne confruntăm cu un "atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi", informează News.ro.

"Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată", a scris Horia Constantinescu pe Facebook.

Acesta afirmă că şi ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii. "Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, atunci puiul vopsit devine un pericol pentru sănătate. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase", a mai scris Constantinescu.

Șeful ANPC a spus că va transmite o "informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie".

Citit 574 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2024 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.